Bodegas Faustino Borok

Rioja Spanyolország legismertebb és talán a legkiemelkedőbb borokat adó borvidéke. Spanyolország északi részén található, az Ebro folyó partjainál. Nevét az Ebro egyik mellékfolyójáról, a Rio Ojáról kapta.

Az itt termelt borok legnagyobb része vörösbor, a legelterjedtebb szőlőfajta a Tempranillo. A vidék boraira jellemző a kivételesen hosszú érlelési idő, a legegyszerűbb borokat is legalább 12 hónapig érlelik tölgyfahordókban. Az érlelési idő hosszát a Crianza, Reserva és Gran Reserva kifejezésekkel jelölik a címkén. A hosszú érlelési idő alatt az elsődleges gyümölcs aromák mellett húsos, animális aromák alakulnak ki a borokban. A máig családi vállalkozásként működő Bodegas Faustino-t 1861-ben alapították. Jelenleg a család 4. generációja irányítja a sikeres vállalkozást. Boraik palackozását 1930-ban kezdték el, a Fastino márkát 1960-ban hozták létre. Sikere belföldön és külföldön, azóta is töretlen. Az 1990-es évekre jelentősen megerősítette piaci pozícióját a cég. A folyamatos igények kielégítése érdekében további birtokokat vásároltak: Bodegas Faustino, Bodegas Campillo, Bodegas Marqués de Vitoria, Bodegas Leganza. 2001-ben alapították meg Spanyolország egyik legmodernebb birtokát, a Bodegas Valcarlos-t. A borászat 2012-ben ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját!

Hírek

  • Jim Beam - A világ legnépszerűbb Bourbon Whiskeyje

    2020.03.26.

    A jól ismert Jim Beam Brand idén ünnepeli 225. évfordulóját. Az alapító Jacob Beam Németországból érkezett telepesek gyermeke, akik mezőgazdaságból éltek. Elsők között települnek be Kentucky államban és kezdenek kukoricát termeszteni, majd Jacob Beam 1795-ben árulni kezdi saját whiskey-ét Old Jacob Beam Sour Mash néven. Az 1800-as évek elején nagyon hamar válik a környék egyik kedvenc whiskeyjévé.

    tovább
  • Viaszba zárt tökéletesség

    2019.01.18.

    - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

    tovább